Danes izkoristi dodatni 15% popust s kodo LIFE15
Danes izkoristi dodatni 15% popust s kodo LIFE15.    Naroči Infinivit

Kako lahko upočasnim staranje?


Staranja ne moremo ustaviti in se dogaja vsakemu od nas.  Z zdravim načinom življenja lahko vplivamo na način, kako bosta stres in staranje vplivala na tvoje telo.

Celično staranje je neizogibni proces, ki se dogaja v našem telesu in lahko vodi do nepravilnega deljenja celic ali slabšega delovanje organov. To ima velik vpliv na naše zdravje in način življenja.

Nezdrav način življenja, uživanje alkohola, tobaka, onesnažen zrak in stres lahko v našem telesu povzroči zgodnje celično staranje. Spremembe na bolje so možne; živite bolj zdravo poskrbite za zadosten vnos pomembnih sestavin v prehrano.

Kaj je celično staranje?

Telomeri, "zaščitne kapice" DNK, igrajo ključno vlogo v celičnih procesih staranja organizma. S časom se skrajšajo in naredijo celice bolj občutljive za različne bolezni, ki so povezane s starostjo, vključno s tumorji, možgansko kapjo, boleznimi srca in ožilja ter sladkorno boleznijo.

Medicinska znanost obravnava dve starosti: kronološko starost in biološko. Organi in sistemi 60-letne osebe so lahko boljši in v bolj funkcionalnih pogojih in tako bolj podobni ljudem, ki so stari približno 45 let ali slabši in manj funkcionalni in zato bolj podobni ljudem, starim 80 let.

Razlika med kronološko in biološko dobo je v veliki meri odvisna od življenjskega sloga, saj nas slabe navade lahko postarajo v primerjavi z našo biološko starostjo. Nekdo, bi živi bolj zdravo, se veliko giba in je bolj pazljiv pri prehrani, ima lahko biološko starost nižjo od kronološke.

Vzroka za celično staranje

Obstajajo različni vzroki, ki jih je mogoče povezati z okoljem, v katerem živimo. Celično staranje lahko določimo:
1. z genetskimi dejavniki, ki določajo zgodnje staranje telesa in intelekta,
2. okoljski dejavniki, ki imajo pomemben vpliv, običajno negativen, na naše psihofizično blaginjo.

Med najpogostejšimi vzroki za celično staranje je stres, ki zelo vpliva na naše zdravje ter naš življenjski slog, ki lahko vodi do izčrpanosti. Zelo škodljivo za naše celice je tudi kajenje; poleg tega, da negativno vpliva na pljuča, povzroča tudi staranje kože.

Kako lahko preprečimo celično staranje

Med dejavniki, ki določajo celično staranje, je pomembna pravilna skrbe zase. To vključuje prehranjevanje s prehrano, ki naše telo podpre in nahrani ter redna telesna aktivnost in vzdrževanje zdrave telesne teže. To so osnove dobrega počutja.

Telesna aktivnost nas ohranja mlade.

Priporoča se vsaj 150 minut telesne aktivnosti na teden. Pri tem je pomembno, da čim manj časa presedimo. Svetujemo, da se tudi tudi nasplošno odločate za bolj zdrave opcije, kot so hoja pri kratkih razdaljah, uporaba stopnic namesto dvigala itd.

Pravilna in uravnotežena prehrana je temeljna za upočasnitev celične staranja.

Prehrana za boj proti prezgodnjemu staranju celic temelji na vnosu živil z močno zaščitno in antioksidantno močjo (kot so resveratrol, vitamina C in E) z namenom oviranja delovanje prostih radikalov, da le-ti ne poškodujejo naših celic. Antioksidanti so koristni za naše telo, saj pomagajo upočasniti celično staranje.

Uživajte Omega-3 maščobe

Med živili, koristnimi za preprečevanje celičnega staranja, so zelo pomembne esencialne nenasičene maščobne kisline. Poleg tega zavirajo delovanje prostih radikalov in olajšajo absorpcijo vitaminov, topnih v maščobah, kot so A, D, E, K. Spodbujajo tudi presnovo, zlasti pri kurjenju maščob in ogljikovih hidratov.

Uživajte resveratrol

Številni strokovnjaki so ga poimenovali hrana za dolgo in zdravo življenje, predvsem zaradi svojih antioksidativnih in protivnetnih funkcij. Ključno pri delovanju resveratrola v telesu je, da skrbi za boljši pretok krvi po žilah, kar prinese boljšo prekrvavljenost organov, kar vpliva na njihovo boljše delovanje.

Infinivit Resveratrol+ je več kot le resveratrol, saj vsebuje tudi 8 vitaminov, ki so ključni za dolgo in dobro delovanje telesa ter dobro počutje. Dobro počutje in želja biti zdrav in aktiven sta ključna. Moč, da poskrbiš za svoje telo in kvalitetno življenje je v tvojih rokah.


Potrebujete več informacij?

Tukaj smo za vas.
Pišite nam


Pošlji
Izdelava: MMstudio

Payments
Infinivit Femisol Fertilup Hemosens
Zapri zapri Na spletnih straneh Infinivit.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.