Danes izkoristi dodatni 15% popust s kodo LIFE15
Danes izkoristi dodatni 15% popust s kodo LIFE15.    Naroči Infinivit

Izboljšaj svoje športne dosežke z resveratrolom


Več moči. Več energije. Večja vzdržljivost in hkrati hitrejša regeneracija.  Resveratrol+ dokazano vpliva na tvoje športne dosežke. 

Da je redna telesna aktivnost in zdrav življenjski slog ključnega pomena za dobro počutje in kvaliteto življenje, vemo že vsi. In to velja za prav vse starostne skupine, saj so mišice, ki so aktivne pri gibanju zelo pomembne tudi v kasnejših obdobjih. Mišiče držijo telo pokonci.

Čeprav je telesna vadba pomemben del ohranjanja zdravja, lahko povzroči oksidativni stres, vnetja, poveča dovzetnost za poškodbe, kronično utrujenost ter poškodbe mišic. To lahko povzroči bolečine v sklepih, artritis, poškodbe DNK in prezgodnje staranje.

Zato se raziskovalci in nutricionisti trudijo razviti prehranske strategije za boj proti oksidativnemu stresu, ki ga povzroča telesna dejavnost. V zadnjem času so številne študije pokazale, da resveratrol vpliva na telesno zmogljivost in preprečuje oksidativni stres ter skrbi za rehabilitacijo po aktivnosti. 1

Resveratrol + je prehransko dopolnilo, ki smo ga razvili z namenom podaljševanja vitalnosti telesa in splošno skrbjo za zdravo telo ter zadosten vnos ključnih vitaminov na enostaven način. To pomeni, da združimo več vitaminov in mineralov v sestavo, s čimer z manj kapsulami na dan poskrbimo za optimalen učinek. Vitalnost in športna aktivnost sta pomembna v vseh obdobjih in ne smemo zamemarjati pomena mišic in telesne pripravljenosti kadarkoli v življenju.

Kako deluje resveratrol med vadbo
Med telesno vadbo mišična tkiva potrebujejo velike količine energije (v obliki ATP). Potrebno energijo (ATP) proizvajajo mišični mitohondriji. Presnovne in kardiovaskularne bolezni ter staranje omejujejo vadbeno zmogljivost mišičnih tkiv, saj se manjša mitohondrijska funkcija in njihova vsebina3. Z uživanjem resveratrola in telesno vadbo krepimo mitohondrijsko funkcijo in preprečujemo, da bi se zmanjšala vsebnosti mitohondrijev v skeletnih mišicah, kar se zgodi s starostjo.

Resveratrol in vadba pri ljudeh
Preiskava učinkov resveratrola ali placeba skupaj z visoko intenzivno aerobno vadbo pri fizično neaktivnih, a zdravih moških, starih med 60 in 75 let, je pokazala, da se je zmanjšal oksidativni stres in vnetje mišič, hkrati pa povečala mišično vzdržljivost in maksimalen vnos kisika v skelet.

Rezultati študij resveratrola na mišično maso2:
Resveratrol je idealna sestavina za uporabo v izdelkih športne prehrane za upočasnitev atrofije skeletnih mišičnih vlaken, ki je povezana s staranjem in vadbo.

1.Resveratrol pomaga izboljšati mišice (mitohondrijska kapaciteta) Ta študija je dokazala, da dodajanje resveratrola v kombinaciji z vadbo lahko izboljša skeletne mišice. Povečala se je mitohondrijska kapaciteta skeletnih mišic podlakti za 40 %, prav tako je resveratrol pozitivno vplival na hitrost in izboljšano okrevanje mišične oksidativne sposobnosti.


2.Resveratrol lahko vpliva na redoks status in ga zniža (z vadbo povzročen oksidativni stres) Dodatek resveratrola pri športnikih je pokazal, da z uporabo lahko vplivamo na manjši oksidativni stres in vnetje.4

3.Resveratrol pomaga izboljšati delovanje skeletnih mišic in podpira upočasnitev izgube mišične mase


Preučevalo se je udeležence (stari med 65 in 80 let), ki so uživali resveratrol in izvajali vadbene vaje, da bi preučili, ali resveratrol v kombinaciji z vadbo lahko izboljša celične in molekularne prilagoditve (proizvodnjo energije v mišičnih celicah in odpornost proti utrujenosti mišic).2 Rezultati so pokazali, da so imeli udeleženci, ki so izvajali vadbene vaje obogateno volumsko gostoto mitohondrijev in povečano moč iztegovanja kolena za 8,5 %.

Preučevalo se je tudi, kako resveratrol vpliva na škodljive učinke poškodb mišic, ki jih povzroči vadba, med okrevanjem.
Ugotovljeno je bilo, da dodajanje resveratrola učinkovito izboljša mišično moč in vzdržljivost ter zmanjša biokemične parametre utrujenosti po vadbi.5 Avtorji sklepajo, da lahko uživanje dodatkov resveratrola zmanjša stopnje mišične poškodbe, vnetja in bolečine in posledično vpliva na obnovitev moči in anaerobnih zmogljivosti.
Športna aktivnost (forma) je ravnovesje med telesno dejavnostjo in zdravo prehrano
Ključ do vrhunskih športnih dosežkov je poleg dobre telesne dejavnosti tudi uživanje vrhunskih prehranskih dopolnil. Resveratrol je dobro raziskan in dokazano podpira okrevanje in vzdržljivost športnikov ter aktiven življenjski slog, saj je močan antioksidant. Njegova protivnetna molekula vpliva na moč mišičnih vlaken in stopnjo proizvodnje ATP v skeletnih mišicah med treningom.2
Dokazano delovanje magnezija pri športnikih 4 in na mišično tkivo
Magnezij (Mg) je esencialni mineral, ki igra ključno vlogo v človeškem telesu. Sodeluje v procesu energetske presnove in pomaga pri vzdrževanju normalnega delovanja mišic.

Številne študije so dokazale povezavo med stanjem/dodatki Mg in uspešnostjo vadbe ter ugotovile, da se potreba po Mg povečuje, ko se stopnja fizične aktivnosti posameznika povečuje.

Nekatere raziskave so pokazale pozitivno povezavo med stanjem Mg in zmogljivostjo mišic, vključno z močjo prijema, močjo spodnjega dela noge, navorom iztegovanja kolena, močjo iztegnitve gležnja, maksimalno izometrično upogibnostjo trupa, rotacijo in zmogljivostjo pri skokih.

Poleg tega so ugotovitve študij pokazale, da lahko dodatek Mg vodi do izboljšav funkcionalnih indeksov kot je naprimer hitrost hoje. Če povzamemo, Mg je esencialni mineral, ki sodeluje pri energetski presnovi, kardiorespiratorni funkciji in delovanju mišic. Učinkovitost vadbe je lahko ogrožena s pomanjkanjem magnezija. Ugotovitve iz študij na ljudeh so pokazale, da lahko dodatek Mg izboljša parametre zmogljivosti pri aerobnih in anaerobnih vadbah.

Formulaciji Resveratrol + sta dodana tudi vitamina C in D, ki vplivata na boljše počutje, saj dokazano zmanjšujeta utrujenost. Ko nismo utrujeni, smo tudi veliko lažje telesno aktivni in bolj vitalni.

Skladno z zgornjimi dokazi, ki izhajajo iz preverjenih študij bi Resveratrol+ priporočili tako tistim, ki so malo aktivni in bi radi ohranili formo kot vrhunskim športnikom za boljšo pripravljnost, krajše okrevanje ter hitrejšo regeneracijo in večjo moč. In predvsem za boljše počutje, več energije in vitalanost telesa, ki omogočajo višjo kvaliteto življenja.

Bi rad boljšo telesno pripravljenost in boljše rezultate? Resveratrol+ je tvoja rešitev.


Potrebujete več informacij?

Tukaj smo za vas.
Pišite nam


Pošlji
Izdelava: MMstudio

Payments
Infinivit Femisol Fertilup Hemosens
Zapri zapri Na spletnih straneh Infinivit.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.